Naša hiša ima pvc okna in prav dobro nam služijo

Imel sem brata, ki je ostal doma in mu je hišo pod streho postavil oče. Jaz sem odšel od doma in jaz nisem dobil nič. Tako sem se moral v življenju znajti sam in uspelo mi je. Postavil sem si svoj lastni dom, sicer je nekatera oprema bila cenejša, kot so na primer pvc okna, laminat, cenejši kamin, a vseeno sem prišel do hiše. Z bratom se nisva nikoli preveč dobro razumela in ko sem jaz postavil svojo hišo, mi je večkrat metal naprej, da je tudi on marsikaj naredil. Z njim se res nisem mogel dolgo pogovarjati, imel je toliko jeze v sebi. Enostavno mi ni bil brat.

Ko sem postavil svojo hišo, sem bil prepričan, da me bo pogosto obiskoval, pa žal ni prišel k meni skoraj nikoli. Jaz ga obiščem pogosto, ravno ta teden sem bil pri njemu in ko sva se začela pogovarjati o opremi, mi je ostro zabrusil, da so njegova okna lesena in ne tako kot moja, ki so pvc okna, kar pomeni, da imam slabša okna. Nisem hotel ničesar reči, mislil sem si svoje. Ko pa je nadaljeval, da bom čez nekaj let imel polno vlage in plesni, pa nisem mogel več biti tiho, povedal sem mu, da so moja pvc okna narejena tako, da jih lahko čisto malo zgoraj odprem in tako zrak kroži. Seveda ga to sploh ni zanimalo, ker mora on vedno zmagati. 

Dobil sem pod nos tudi to, da bi si le lahko privoščil lesena okna in ne pvc okna in če bi si on znova gradil hišo, sigurno ne bi imel teh oken, ker ne dihajo. Spremenil sem temo, ker itak nima smisla, da se pogovarjava, ker do mene ni nikoli odkrit, takrat ko pa je pa zafrkava. Ne potrebujem takšnega brata. Jaz ima pvc okna in lahko bi bil saj tiho, ne pa da jih kritizira, ker tudi jaz lahko kritiziram njegovo hišo, pa mi ne pade niti na pamet.