Danes so dolge čakalne dobe pri zobozdravnikih, tudi za fiksni zobni aparat

Menjala sem svojo zobozdravnico, ker z njo nisem bila zadovoljna. Njene čakalne dobe so res bile dolge, jaz pa sem imela kar nekaj zob za popraviti. Tako sem šla k drugemu zobozdravniku in presenetil me je, ko je rekel, da če nikoli nisem nosila fiksni zobni aparat, ker do zdaj mi tega nikoli, nihče ni priporočal. On pa je že pri prvem pregledu opazil moj nepravilni ugriz in me poslal naprej na slikanje. 

Lahko samo rečem, da sem bila presenečena in hkrati še bolj jezna na prejšnjo zobozdravnico. Ko mi je trenutni zobozdravnik postavil vprašanje, zakaj nisem nikoli imela fiksni zobni aparat, sem se počutila, kot da nisem skrbela za svoje zobe. Kako naj jaz vem, da potrebujem fiksni zobni aparat, če mi ga zobozdravnica ne priporoča. No, sedaj ko sem že odrasla, sem šla k ortodontu, ki mi je fiksni zobni aparat tudi svetoval. Moj ugriz ni bil pravilen in če ne bom imela aparata saj sedaj, bo moj ugriz čez leta samo še slabši.

Najraje bi poklicala mojo prejšnjo zobozdravnico in ji povedala par krepkih, ki si jih zasluži, a kaj bi naredila, vznemirila bi sebe. To bi naredila samo to, da pa mogoče rešim kakšnega njenega mlajšega pacienta, da se bo malo bolj zavzela glede svojega dela. Sedaj sem v redu, prav dober občutek imam, ko imam dobrega zobozdravnika, lahko mu zaupam in tako sedaj rešujem vse zamujeno, kolikor se bo le dalo. Upam, na najboljše. Moji zobje so še lepi, le nepravilni ugriz imam in upam, da mi fiksni zobni aparat to popravi, da bom imela enkrat v življenju normalen ugriz, takšnega, kot bi ga morala imeti že zdavnaj. Res je pomembno, da si izberete dobrega zobozdravnika, ker drugače boste imeli nepotrebne probleme, kot jih imam sedaj jaz, ko nosim v zrelih letih fiksni zobni aparat, ki ga ne bi potrebovala, če bi ga nosila mlada.